Tiera

EDISON

Sähköinen työpöytä

Edison on helppokäyttöinen ja edistyksellinen alusta yhteisölliseen oppimiseen. Palvelu sisältää työpöydän, joka soveltuu opetus- ja koulutusalan lisäksi käyttöön myös muille aloille.

Palveluun ei enää oteta uusia asiakkaita. Lue lisää.

Henkilökohtainen työpöytä kokoaa kaikki käyttäjän sovellukset yhteen näkymään ja toimii näin integraatioalustana kaikille tarvittaville oppimisen ja opetuksen sovelluksille. Sovellukset avautuvat kertakirjautumisella kunnan oman käyttäjätiedon avulla eikä oppilaiden ja opettajien tarvitse enää kirjautua useilla eri tunnuksilla eri palveluihin.

Palvelu sisältää sähköisen työpöydän ja integraatiot kunnan omista järjestelmistä Edisoniin ja Edisonista eteenpäin sekä niiden toiminnan valvonnan ja ongelmapaikannuksen. Työmäärä IT-tukipalvelussa vähenee, eikä oppilaiden tunnusten hallintaan tarvitse käyttää aikaa. Kertakirjautumiset on mahdollista toteuttaa myös räätälöidysti sellaisiin sovelluksiin, jotka eivät ole MPASS:n piirissä, tai joihin ei voida toteuttaa vakiomuotoisia (standardin mukaisia) kertakirjautumisia.

Edison mahdollistaa opettajalle pääsyn useimpiin hallinnon sovelluksiin ilman erillistä kirjautumista opetusverkosta hallinnon verkkoon. Aikaa säästyy ydintehtävään, ja tarvittavat palvelut ovat käytössä joustavasti.

Palvelun keskeisimmät hyödyt:

  • Helppokäyttöinen työpöytä yhteisölliseen oppimiseen
  • Kokoaa opettajien ja oppilaiden kaikki työpöydän sovellukset yhteen näkymään yhdellä kirjautumisella
  • Mahdollistaa opettajille pääsyn useimpiin hallinnon sovelluksiin ilman erillistä kirjautumista
  • Mahdollistaa yhdessä tekemisen ja oppimisen
  • Pääkäyttäjän on helppo tunnistaa käyttäjähallintaan liittyviä ongelmatilanteita ja kunta pääsee nopeasti tekemään korjaustoimenpiteet omissa taustajärjestelmissään
  • Palvelua kehitetään jatkuvasti kuntien eli palvelun käyttäjien ohjauksessa

Edison-palvelu uudistui

Uudistumisen yhteydessä Edison-palvelu keskittyy sähköiseen työpöytään ja palvelusta on poistettu oppimisympäristöominaisuudet (LMS).

Työpöydän uudet ominaisuudet ovat lisäystä vanhoihin työpöytätoimintoihin eivätkä vaadi käyttäjiltä välitöntä uusien ominaisuuksien sisäistämistä. Nykyiset opettaja- ja oppilaskäyttäjät siirtyvät uuden Edison sähköisen työpöydän käyttäjiksi vaivattomasti, koska palvelun osoite säilyy samana ja työpöytien sisällöt löytyvät käyttäjäkohtaisista työpöytänäkymistä samoin kuin nykyisessä Edisonissa.

Uudistuksella tavoitellaan loppukäyttäjille ajan säästöä, joustavuutta sekä parempaa tietosuojaa digitaalisten resurssien hyödyntämisessä ja saavutettavuudessa teknologisen uudistustyön lisäksi.

Kirjaudu sisään

Oletko jo Edisonin käyttäjä? Kirjaudu sisään sisäänkirjautumissivulta.

Etsitkö käyttäjätukea?
Jokaisella kunnalla on nimetty Edison-pääkäyttäjä, jonka kautta kaikki tukeen liittyvät asiat hoidetaan.

Taina Uusi-Illikainen

Tuotantopäällikkö, opetus ja kasvatus

DigiOne

Olemme mukana DigiOne-hankkeessa yhdessä seitsemän kaupungin kanssa. Rakennamme uutta oppimisen ekosysteemiä sekä koulutusta, opetusta ja erityisesti oppijaa palvelevaa digitaalista palvelualustaa, johon hankeajan päätyttyä vuonna 2024 voivat liittyä mukaan kaikki halukkaat kunnat.