toukokuu 2023

Tiera Seesam – avaimeton ovenavaus ja lääkekaappi: turvallisuutta, käyttömukavuutta ja ajansäästöä

Odota, tuon avaimen toimistolle. Kuulostaako tutulta?

Tiesitkö, että fyysisten avainten hallinnointiin käytetään kunnissa jopa yhden henkilön työpäivän verran aikaa päivässä? Kaikki tämä avainten vaihtoihin ja hakuihin kuluva aika on pois asiakkaan hoidosta ja lisää kiirettä työntekijän yleensä jo valmiiksi tiukkaan päivään.

Entä jos avaimia ei tarvittaisikaan? Voisiko avaimeton toiminta olla mahdollista? Tiera Seesam -palvelulla helpotetaan liikkumista turvallisesti ja tehokkaasti.

Tiera Seesam – avaimeton ovenavaus -palvelu on hyvinvointialueiden käyttöön räätälöity lukitusjärjestelmä, joka voidaan helposti integroida kotihoidon toiminnanohjauspalvelu Tiera Helmi -ratkaisuun tai hankkia itsenäisenä palveluna.

Palvelun avulla kotihoidon henkilökunta kulkee asiakaskäynneillä perinteisten avainten sijaan mobiilisovelluksen digitaalisilla avaimilla. Ratkaisu koostuu matkapuhelimeen ladattavasta sovelluksesta, Careplan-taustajärjestelmästä ja fyysisestä oveen asennettavasta Carelock-lukkomoduulista, joka avaa lukon. Avauslaite ei estä normaalien avainten käyttöä, joten omaiset tai muut avaimenhaltijat voivat käyttää ovea täysin normaalisti.

Käyttöönoton eri vaiheista vastaa Tieran projektipäällikköpalvelut yhdessä toimittajan asiantuntijoiden kanssa. Esimerkiksi asiakkaiden oviin tehtävien avauslaitteiden asennukset vaativat taloyhtiön asennusluvat ja lukkoliikkeiden kanssa asennusten aikataulutukset hoituvat toimestamme käyttöönottoprojektin aikana

Kuinka Tiera Seesam voi auttaa turvallisessa lääkehoidossa?

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Lääkehoito on keskeinen osa kokonaisvaltaista hoitoa. Lääkehoidolla voidaan parhaimmillaan parantaa sairauksia, hidastaa sairauksien etenemistä, lievittää sairauksien oireita sekä ehkäistä sairauksia. Turvallinen lääkehoito koostuu kahdesta eri osa-alueesta: lääketurvallisuudesta ja lääkitysturvallisuudesta. Lääketurvallisuus tarkoittaa lääkevalmisteen turvallisuutta. Lääkitysturvallisuus tarkoittaa lääkehoidon turvallisuutta.

Hoidon yhteydessä voi sattua vahinkoja, jolloin voi olla oikeus korvaukseen potilasvahingosta

(lähde: https://stm.fi/laakehoidon-turvallisuus)

Tiera Seesam -lääkekaapin avulla voidaan vaikuttaa lääkitysturvallisuuteen ja siten esimerkiksi parantaa oikea-aikaisella lääkkeen ottamisella hoitovastetta ja asiakkaan vointia. Hallitulla lääkekaapin lääkkeisiin pääsyllä voidaan vähentää myös väärinkäytöksiä, liittyvätpä ne asiakkaaseen, omaiseen tai työntekijään.

Työskentelin vuosia sitten hoitoalalla röntgenhoitajana, jossa radiologisissa toimenpiteissä käsiteltiin päivittäin PKV-lääkkeitä. PKV- eli pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet, kuten voimakkaat kipulääkkeet, tunnistetaan pakkauksen punaisesta varoituskolmiosta Yksikön lääkekaappi oli visusti lukittu ja avaimet tarkassa kontrollissa. Yksittäisten asiakkaiden asuntojen lisäksi Tiera Seesam -lääkekaappi soveltuu asennettavaksi myös eri yksiköihin, joissa on hyötyä hallitusta pääsystä ja avaimettomasta avauksesta käyttölokeineen.

Helppo hallinta samalla taustajärjestelmällä ja mobiilisovelluksella

Tiera Seesam -avaimeton lääkekaappi lisää lääkityksen turvallisuutta, koska lääkekaappi avataan samalla matkapuhelimen sovelluksella kuin avaimeton ovenavaus. Molempien avausoikeuksia hallinnoidaan samalla taustajärjestelmällä, joten käyttöoikeudet ovat helposti hallittavissa. Avauksesta jää aina lokitieto järjestelmään. Näin lääkkeiden annot ovat kontrolloituja ja väärään aikaan, väärän lääkkeen ottamisen tai kokonaan ottamattomuuden riski vähenee.

Teknologia tuo apuja arkeen oikein toteutettuna ja käytettynä. Tiera Seesam on helppokäyttöinen ja varmatoiminen ratkaisu, joka vapauttaa lisää aikaa tärkeimpään – hoitotyöhön.

Ville Huttunen

Ratkaisupäällikkö, Tiera Seesam