heinäkuu 2021

Sporttikesä 2021-liikuntakampanja kannustaa tieralaisia liikkumaan myös työajalla

Vuoden 2021 alussa Tiera saavutti Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin toimenpiteistään henkilöstön hyvinvoinnin ja työliikkumisen edistämiseksi. Suomen Aktiivisin Työpaikka on Suomen Olympiakomitean hanke ja kilpailu, jonka tavoitteena on liikunnallisen elämäntavan edistäminen ja tukeminen erityisesti työelämässä. Tierassa henkilökunnan työhyvinvoinnin ja liikunnan aktivoinnissa keskeisinä toimenpiteinä ovat kaikille tarjottavan hyvinvointi- ja liikuntaedun lisäksi Heiaheia-sovelluksen kanssa yhteistyössä toteutettavat liikuntakampanjat, joilla henkilöstöä kannustetaan liikkumaan leikkimielisten kilpailujen ja erilaisten liikuntahaasteiden avulla.

Parhaillaan käynnissä on Sporttikesä 2021-liikuntakampanja, jossa kilpaillaan tiimeittäin liikkumiseen käytettävästä kokonaisajasta. Sporttikesä 2021 -kampanjaan osallistuvat voivat käyttää myös työaikaa liikkumiseen.

”Sporttikesä 2021 – kampanjalla haluttiin tarjota henkilöstöllemme mahdollisuus omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen myös työajalla, kun kesä-elokuun välisenä aikana työntekijämme saavat käyttää yhden tunnin viikossa työaikaa liikunnan harrastamiseen. Työntekijät voivat sijoittaa liikkumiseen käytettävän tunnin joustavasti omien aikataulujensa ja töidensä mukaisesti mihin tahansa aikaan viikosta loma-ajat pois lukien”, kertoo henkilöstöasiantuntija Niko Laakkonen kampanjan taustoista.

Taru Mikkonen on innolla mukana Sporttikesä -haasteessa ja kisan aikana hän on käyttänyt liikkumiseen aikaa keskimäärin 4 tuntia viikossa.

”Halusimme aloittaa Sporttikesä-kampanjan hyvissä ajoin ennen kuuminta kesälomasesonkia, jotta työntekijämme ehtivät liikkumaan tiimikisan myötä jo ennen kesälomien alkua, jolloin liikkumisen innostus jatkuisi todennäköisemmin myös loman aikana sekä toivottavasti myös sen jälkeen. Työntekijämme ovatkin lähteneet todella innolla liikkumaan kesäkampanjan myötä ja merkintöjä on kertynyt pelkästään tämän kampanjan aikana huima määrä. Työntekijämme ovat muutenkin aktiivista porukkaa: esimerkiksi alkuvuoden aikana tieralaiset ovat harrastaneet jo yli 180 eri urheilulajia HeiaHeia –sovelluksen mukaan.”

Sporttikesä-kampanjassa kilpaillaan suomalaisten urheilusankareiden mukaan nimetyissä tiimeissä ja kilpailun tilannetta pystytään seuraamaan suoraan sovelluksessa. Samalla kilpailevien tiimien merkinnät kannustavat yhä suurempaan aktiivisuuteen, kun lyhyelläkin liikuntahetkellä on kokonaiskilpailussa merkitystä. Sporttikesä 2021 -kampanja päättyy elokuun lopussa ja syksyllä voittajatiimin jäsenet palkitaan asianmukaisin juhlallisuuksin. Vaikka kilpailun virallinen voitto on mahdollista vain yhdelle tiimille, voittajina voidaan jo nyt pitää jokaista kampanjaan osallistuvaa tieralaista, joiden elämänlaatua ja hyvinvointia lisääntynyt liikkuminen edistää.

Tutustu Tiera Vire -palveluun, joka perustuu myös Tieran Sporttikesä 2021-liikuntakampanjassa käytettävään sovellukseen. >>