28.1.2022

Tiera Verkkokauppa plus -puitesopimuksen toimittajakumppaniksi valittu Atea Finland Oy

Tiera käynnisti vuonna 2021 Tiera Verkkokauppa plus -puitesopimuksen kilpailutuksen ja toimittajakumppaniksi on nyt valittu Atea Finland Oy. Puitesopimus on määrä allekirjoittaa mahdollisimman pian ja hankinnat voivat käynnistyä välittömästi sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Puitesopimuksen kokonaisarvo sopimuskaudelta on 600 miljoonaa euroa.

– Tiera Verkkokauppa plus -puitesopimus on kilpailutettu erityisesti uusien hyvinvointialueiden, mutta myös muiden kuntatoimijoiden käyttöön. Puitesopimuksen tuote- ja palveluvalikoima kattaa erittäin monipuolisesti eri toimialojen ICT-laite-, ohjelmisto- ja palvelutarpeet. Valikoimassa on räätälöityjä kokonaisratkaisuja ja monipuolinen valikoima esimerkiksi niin hyvinvointi- kuin opetusteknologioita, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Tuija Manninen.

Kilpailutuksessa kiinnitettiin erityisesti huomiota kumppanin laajaan IT-osaamiseen ja toimituskyvykkyyteen. Puitesopimukseen kilpailutettiin mm. ammattilaisen tukimalli, jossa esimerkiksi kotihoidon ammattilaiset voivat ottaa yhteyttä laite- ja ratkaisutukeen ympäri vuorokauden. Puitesopimus sisältää vastaavan tukimallin myös koulujen oppilaille.

Palvelu kehitetty kuntien ja hyvinvointialueiden toiveiden mukaan

Tiera Verkkokauppa plus tarjoaa kuntatoimijoille ja hyvinvointialueille valmiiksi kilpailutettuna ja yhdellä sopimuksella laajan tuotevalikoiman ICT-laitteita, -palveluita ja -ohjelmistoja. Puitesopimus helpottaa kuntatoimijoiden ja hyvinvointialueiden toimittaja- ja sopimushallintaa sekä kokonaisratkaisujen suunnittelua ja koordinointia.

– Tiera Verkkokauppa plus on kehitetty kuntatoimijoilta ja hyvinvointialueiden valmistelutoimielimiltä tulleiden toiveiden mukaisesti. Laajojen tuote- ja palveluvalikoimien lisäksi pystymme tarjoamaan erittäin kilpailukykyiset hinnat koko sopimuskaudelle, koska hinnoittelu perustuu laitetoimittajien ja tukkureiden välillä toteutettavaan reaaliaikaiseen kilpailuun sekä jatkuviin kilpailutuksiin. Eri tuoteryhmillä on myös katerajat, joita toimittaja ei saa sopimuskaudella ylittää, Manninen sanoo.

Valitulta kumppanilta edellytettiin myös kestävän kehityksen toimintamalleja ja sertifiointeja. Tiera Verkkokauppa plus haluaa tukea Tieran omistaja-asiakkaiden kestävän kehityksen tavoitteita.

– Olemme valmiita palvelemaan asiakkaitamme. Meillä on nyt erittäin hyvä konsepti käytettävissä ja odotamme innolla yhteistyötä niin asiakkaidemme kuin valitun kumppanin Atean kanssa. Kuntakentällä eletään vahvaa muutoksen vuotta ja uusi palvelumme tukee hankintanäkökulmasta niin kuntia kuin hyvinvointialueita muutoksen toteuttamisessa.

Puitesopimusjärjestelyn mukaisesti vain määräpäivään mennessä kiinnostuksensa ilmaisseet voivat hyödyntää puitesopimusta. Kiinnostuksen ilmaisseille toimitetaan liittymissopimukset mahdollisimman pian.

Tuija Manninen

Liiketoimintajohtaja, ICT-ratkaisut