12.2.2024

Kuntien Tiera Oy tuottaa jatkossa Naantalin kaupungin ICT-palveluita

Naantalin kaupunki on ollut pitkään Kuntien Tiera Oy:n omistajana. Kuntien Tiera Oy:n palveluja on käytetty tietohallinnossa laajasti mm. rakennetun ympäristön kokonaisratkaisuissa ja konesalipalvelujen tuottamisessa.

Naantalissa on selvitetty parhaita tapoja järjestää kaupungin tuottamia ICT-palveluita. Selvityksen keskeisenä lopputuloksena ja suosituksena on, että Naantalin kaupunki saavuttaa toiminnallisia hyötyjä ulkoistamalla ICT-perustuotantopalveluitaan Kuntien Tiera Oy:lle. 

”Yhteistyöllä Kuntien Tiera Oy:n kanssa voimme sekä turvata peruspalvelutuotannon ja lisäksi panostaa innovointiin, toiminnan strategiseen kehittämiseen ja digitalisaation edistämiseen”, toteavat Naantalin kaupungin tietohallintopäällikkö Juha Riekkinen ja hallintojohtaja Riitta Luotio.

Tieran vahvuuksiksi tunnistettiin ulkoistettavien tehtävien osalta vahva tuntemus kunta-alan toiminnasta ja siellä käytettävistä tietojärjestelmistä, sekä kuntia velvoittavan lainsäädännön ymmärtämisestä. Yhteistyön laajentaminen Tieran kanssa tarjoaa laajan valtakunnallisen kumppaniverkoston, joka hyödyntää alueellisten ja paikallisten pientenkin IT-toimijoiden palveluja. 

Naantalin kaupungin ICT-peruspalveluiden työntekijät siirtyvät ulkoistuksessa Tieralle vanhoina työntekijöinä.

”Olemme iloisia voidessamme laajentaa jo erittäin pitkään jatkunutta yhteistyötä Naantalin kaupungin kanssa tarjoten heille alueellisesti ja kansallisesti toimivat ICT-palvelumme. Yhteistyöllä toteutettava kehittynyt tekniikka mahdollistaa jatkuvuuden sekä riskien minimoinnin yhteisessä ICT-arjessamme. Erityisesti Varsinais-Suomessa palvelumme ovat laajasti omistajiemme hyödyntämiä, ja Naantalin päätös entisestään vahvistaa asemaamme paikallisena toimijana alueella”, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen.

Kuntien Tiera Oy on omistuspohjaltaan Suomen suurin ICT-alan inhouse-toimija, jonka väestöpeitto on 4,7 miljoonaa suomalaista. Naantalin kaupunki on ollut Tieran omistaja ja asiakas jo vuodesta 2011 lähtien. ICT-yhteistyö Tieran kanssa perustuu kumppanuusmalliin, joka on jo vuosia ollut Tieran omistajien käytettävissä. Tiera on asiakkailleen luotettava ICT-toimija, joka vastaa ICT-palveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä sekä katsoo vahvasti eteenpäin yhdessä markkinoilla toimivien ICT-kumppaneidensa kanssa.