7.4.2022

Avaimeton ovenavaus -palvelu Tiera Seesam mahdollistaa kulkuoikeuksien ajantasaisen hallinnan

Tieran Sähköinen ovenavaus –ratkaisuna tunnettu palvelu on vuodesta 2013 saakka ollut käytössä 31 asiakasorganisaatiolla. Useilla hyvinvointialueilla ollaan myös ottamassa palvelu käyttöön sote-siirtymän myötä. Sähköinen ovenavaus tarkoittaa käytännössä avaimetonta ovien avausta matkapuhelimen Bluetooth-yhteyden avulla.

Tieran palvelu on nyt nimeltään Tiera Seesam avaten noin 13000 ovea ja tukien kotiin tuotavia palveluita. Palvelua käyttää lähes 5000 ammattilaista Suomessa.

Tieran kattavaan hyvinvointiratkaisujen palvelukokonaisuuteen kuuluva Tiera Seesam lyhentää merkittävästi avainten käsittelyyn kuluvaa työaikaa. Etenkin suurilla maantieteellisillä alueilla avainten käsittely voi viedä jopa 15 prosenttia työajasta, joka on noin 30-60 minuuttia per hoitohenkilö päivässä. Helppokäyttöinen ja toimintavarma palvelu lisää asiakastyöaikaa ja tuo sujuvuutta kotiin annettaviin palveluihin.

Tiera Seesam avaimeton ovenavaus mahdollistaa kulkuoikeuksien ajantasaisen hallinnan ja lisää turvallisuutta. Mobiiliavausten avulla vältytään mahdolliselta avainten häviämiseltä, varastamiselta ja luvattomalta kopioinnilta. Kaikki avaukset suoritetaan siihen tarkoitetulla mobiilisovelluksella.  Matkapuhelin ottaa yhteyden lukkomoduuliin Low Energy Bluetooth-yhteyden avulla, jolloin erillistä PIN-koodia lukkoon ei tarvita. Avainturvallisuus lisääntyy, ja säästytään hukattujen avainten uudelleensarjoituskustannuksilta.

“Kunnat ovat lisänneet ovenavausratkaisun kattavuutta alueillaan aktiivisesti, joten hyvinvointialueilla saadaan heti käyttöön avaimettoman ovenavauksen hyödyt. Palvelun laajentaminen on helppoa ja kustannustehokasta Tieran avulla”, toteaa Tiera Seesamin ratkaisupäällikkö Ville-Matti Huttunen.