Tiera Seesam – avaimeton ovenavaus keventää työtä ja lisää turvallisuutta Päijät-Hämeessä

Tiera Seesam – avaimeton ovenavaus on sujuvoittanut työpäiviä ja lisännyt turvallisuutta Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alueella. Niin asiakkaat kuin henkilökuntakin pitävät ratkaisusta, joka helpottaa töitä ja nopeuttaa avun saamista.

 

Avaimien hakemisesta ja turvallisesta palauttamisesta ei tarvitse huolehtia Päijät-Hämeen kotihoidon palveluissa, sillä hoitajat pääsevät sujuvasti asiakaskäynneille koteihin Tiera Seesam – avaimeton ovenavaus -palvelun avulla. Lahdessa hyvällä menestyksellä pitkään käytössä ollut palvelu on otettu nyt käyttöön Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alueen yhdeksässä muussa kunnassa.

“Tiera Seesam lisää turvallisuutta, nopeuttaa työtä, helpottaa resursointia ja on muutenkin todella kätevä käyttää. Kun avaimettoman ovenavauksen on ottanut käyttöön, ei paluuta entiseen enää halua”, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän (PHHYKY) palvelupäällikkö Pirkko Peltomaa Kotiin vietävien palveluiden tulosalueelta.

Päijät-Hämeessä hoitajat seuraavat vuorojaan ja tehtäviään muutenkin jo mobiilisovelluksen kautta, joten Tiera Seesaminkin käyttöönotto on ollut jouhevaa.

“Olemme saaneet erinomaisen käyttöönottokoulutuksen ja tuen aina tarvitessamme. Koulutus tapahtui näppärästi Teamsilla ja tarpeeksi tiiviissä tahdissa, etteivät asiat päässeet unohtumaan”, Peltomaa sanoo.

 

Turvallisuus lisääntyy avaimettomalla ovenavauksella

“Yksi Tiera Seesamin tärkeitä ominaisuuksia on turvallisuus. Sen avulla avaimet ovat aina oikeassa paikassa ja oikealla henkilöllä, koska jokaisella on henkilökohtainen ovenavauskoodinsa mobiililaitteessaan”, Pirkko Peltomaa sanoo.

“Tiera Seesamin ansiosta avaimia ei voi unohtaa tai hävittää ja loki kertoo lisäksi, kuka on käynyt milloinkin paikan päällä.” Turvallisuutta tuo myös se, että Tiera Seesamin avulla apu saadaan entistä nopeammin paikalle tarvittaessa.

 

Tiera Seesam nopeuttaa avun saantia ja tuo joustoa työpäiviin

Mobiililaitteella käytettävä avaimeton ovenavaus on vähentänyt Päijät-Hämeessä avainten hakemiseen ja palauttamiseen vievää aikaa.

“Työpäiviin tulee joustoa, kun työntekijöiden ei tarvitse vuoronvaihdoissa siirrellä avaimia toinen toisilleen. Jos joku hoitaja esimerkiksi sairastuu, sijainen katsoo uuden vuoronsa Tiera Mobiili Kotihoidosta ja avaimet hänellä on jo valmiina”, Peltomaa kuvailee.

”On todella helppoa käydä asiakkaalla, kun ovi aukeaa puhelimella. Ei tarvitse soitella muille hoitajille ja etsiä listoilta, kuka on käynyt milläkin asiakkaalla minäkin päivänä. Siihen kun menee tuhottomasti aikaa”, kertoo sairaanhoitajana työskentelevä Tarja Koivistoinen Nastolasta.

Tiera Seesam on Päijät-Hämeessä lähihoitajien ja sairaanhoidon lisäksi myös ensihoidon, pelastuslaitoksen ja kotikuntoutuksen käytössä. Akuuteissa tilanteissa avaimeton ovenavaus voi pelastaa jopa henkiä.

“Avaimetonta ovenavausta aluksi vierastaneet asiakkaat ovat vakuuttuneet hyödystä heti, kun on puhe tullut siitä, miten paljon nopeammin vaikkapa ensihoito pääsee paikalle, kun avaimia ei tarvitse hakea erikseen”, Peltomaa sanoo ja jatkaa:

“Meillä on Päijät-Hämeen kymmenen kunnan alueella 1700 säännöllistä kotihoidon asiakasta ‘omassa tuotannossa’ ja lisäksi ostopalveluina 1000 asiakasta. Kotikäyntejä omassa tuotannossa tehdään keskimäärin noin 120 000 käyntiä kuukaudessa, joten avaimettomaan ovenavaukseen siirtyminen on tuonut toimintaan monella tapaa parannusta. Se vaatii vain lukkoon moduulin ja sovelluksen mobiililaitteeseen, ja palvelu saadaan käyttöön. Yksinkertaista ja helppoa.”

 

Kehitätkö hyvinvointialueen palveluita? Tutustu Tieran sote-palvelutarjontaan.