tammikuu 2024

Tieran IT-asiantuntija tuomaroi Taitaja 2024 -kilpailun semifinaalia 

Hyvinvointiteknologioiden innovatiivinen hyödyntäminen on olennainen taito lähihoitajille ja perustason ensihoitajille. Tieran IT-asiantuntija Krista Hölttä toimii tuomarina Taitaja 2024 ammattitaidon suomenmestaruuskilpailun semifinaalissa.

“Lähihoitajien ja perustason ensihoitajat hyödyntävät tänä päivänä työssään monipuolisesti erilaisia hyvinvointiteknologioita. On kiinnostavaa nähdä, minkälaisia käytännön ratkaisuja kehitetään kilpailun tehtävissä”, Tieran IT-asiantuntija Krista Hölttä sanoo. 

Hölttä tuomaroi Taitaja 2024 -kilpailun semifinaalia Turussa tammikuun lopussa. Hyvinvointiteknologioiden alan semifiaaliin on valittu 13 kilpailijaa eri puolilta Suomea. Heistä valitaan 8 toukokuussa Kuopiossa pidettävään finaaliin. 

Tuomareita on kaikkiaan 26. He ovat ammatillisesti kokeneita, päteviä ja alallaan tunnustettuja ammattilaisia. Hölttä on iloisesti yllättynyt ja ylpeä valinnasta tuomaristoon. 

“Semifinaalit järjestää Turun ammatti-instituutti, jossa olen itsekin opiskellut. Lähihoitajien ja perustason ensihoitajien osaamista arvioidaan muun muassa mobiililaitteilla toimivan JäPä-sovelluksen käyttöönotossa ja ohjauksessa. Sovelluksessa palvelun käyttäjän päivä rakennetaan kuvakorttien avulla. Kilpailijat pääsevät myös ohjaamaan asiakkaita hyvinvointiteknologian käytössä ja pohtimaan hyvinvointiteknologian etiikkaa. On todella kiinnostavaa nähdä, miten hyvin kilpailijat osaavat huomioida kaiken olennaisen tehtävissään”, Hölttä sanoo. 

Kaikkiaan Turkuun kokoontuu 1903 ammattiin valmistuvaa kisaamaan 50 eri lajissa. 

Ammatillisiin perustutkintoihin perustuva Taitaja-kisa on kiinnostava näköalapaikka niin ammattiin valmistuville nuorille kuin uusia osaajia etsiville yrityksille.  

“Tiera on kehittänyt monipuolisia hyvinvointipalveluja ja ala on kasvava. Tuomarointi tuo Tieraa tunnetuksi uusien osaajien joukossa. Muun muassa Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Tiera PSOP, Tiera Elli etäpalvelut ja esimerkiksi Tiera Seesam avaimeton ovenavaus -palvelu sekä Tieran ICT-palvelut tulevat heille varmasti vastaan tulevissa työpaikoissa”, Hölttä sanoo.  

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu. Kilpailussa kisataan ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Tänä vuonna lajeja on kaikkiaan 50. Ensimmäinen Taitaja-kilpailu järjestettiin vuonna 1988. 

Semifinaali järjestetään Turun ammatti-instituutissa 31.1.2024 ja loppukilpailut Kuopiossa Savon ammattiopistossa 20.–23.5.2024.