helmikuu 2024

Tiera tarjoaa portin työelämään tänäkin kesänä usealle opiskelijalle

Tieralla on tarjolla tänäkin vuonna kymmenkunta ICT-alan kesätyöpaikkaa tietotekniikan opiskelijoille. Osa työpaikoista sijoittuu ICT-palvelujen lähitukeen ja osa on paikkariippumattomia etätuen pestejä. 

“Meille on tärkeä näkyä ja olla läsnä myös pienemmillä paikkakunnilla. Niinpä lähituen työpaikat sijoittuvat Harjavaltaan, Raumalle, Leppävirralle, Siilinjärvelle ja Tuusniemelle. Kiinnostava nähdä, minkälaisia osaajia löydämme”, henkilöstöasiantuntija Tea Södö Tieralta sanoo. 

Paikkariippumattomia etätuen tehtäviä voi hoitaa perehdytyksen jälkeen juuri sieltä, mistä kesätyöntekijä haluaa, vaikka kotoa käsin. Tieralla on 22 toimistoa ja tuotantotilaa eri puolilla Suomea. Kaikkiin niihin ovat kesätyöntekijätkin tervetulleita. 

“Jos suunnittelee menevänsä esimerkiksi jollekin festivaaleille viikonvaihteessa, paikkakunnalle voi matkustaa  jo loppuviikosta ja mennä paikalliseen Tieran toimipisteeseen työskentelemään. Samalla tutustuu meidän eri tiimeihin ja taloon muutenkin syvemmin. Tästä hyötyvät niin nuoret kesätyöntekijät kuin tieralaisetkin.” 

Kesätyöpaikka astinlautana työelämään 

Tieran HR-johtaja Teemu Immonen korostaa hyvän perehdytyksen merkitystä kesätöiden onnistumiselle. Tieralla on sekä kaikille yhteisiä että tehtäväkohtaisia perehdytysosioita. Perehdytyksen jälkeen tukea saa aina lähiesihenkilöltä sekä työkavereilta.  

“Jokainen tehtävä on omanlaisensa ja on tärkeää, että kesätyöntekijä pääsee työn syrjään kiinni mahdollisimman nopeasti”, Immonen sanoo. 

Hakijoilta toivotaan ICT-alan koulutustaustaa esimerkiksi ammattikorkeakoulutasolta, jotta heillä on käsitys, mitä ovat tulossa tekemään.  

“Valmis ei toki tarvitse vielä olla. Myös soveltuva tai vastaava työkokemus painaa vaakakupissa, kun valitsemme työntekijöitä.” 

Immonen korostaa, että kesätyöpaikka on parhaimmillaan astinlauta työelämään. Kesätyöpestin aikana nuoret pääsevät sisään Tieran kulttuuriin. 

“Meillä on paljon sellaisia työntekijöitä, joiden ura on alkanut kesätöistä ja opintojen jälkeen heistä on tullut vakituisia tieralaisia. Osa myös tekee meille lopputyönsä. Merkittävä määrä tieralaisia jatkokouluttautuu myös oppisopimuksella. Suosittelen vierailemaan urasivustollamme ura.tiera.fi. Sieltä löytyy paljon lisää tietoa työskentelystä Tieralla”, Immonen sanoo. 

Rekrytointimessuista hyötyvät Tiera ja kesätöiden hakijat 

Tiera on osallistunut pitkin kevättä useisiin rekrytointitapahtumiin eri puolilla Suomea. Niiden merkitys on Södön ja Immosen mielestä tärkeä: Toisaalta niillä tehdään Tieraa tunnetuksi tuleville osaajille, toisaalta työnhakijat pääsevät kertomaan itsestään. 

“Esihenkilön näkökulmasta tapahtumassa luodaan jo ensimmäiset kontaktit hakijoihin. Hakijat puolestaan pääsevät keskustelemaan avoimista paikoista mahdollisten tulevien työkavereidensa kanssa.”  

Tieran kesätyöpaikkojen hakuaika päättyy helmikuun lopussa. Lisätietoja ura.tiera.fi