huhtikuu 2024

Näin Tieran laaja asiantuntijaverkosto auttaa 

Kun kunnalta tai hyvinvointialueelta uupuu osaamista tai resursseja, Tieran valtakunnallisesta asiantuntijaverkostosta löytyy apu – helposti ja nopeasti. 

Tieran monipuolisesta ja koko Suomen kattavasta asiantuntijaverkostosta löytyy apua niin lyhytaikaiseen kysyntään kuin pitempiaikaiseen, usean vuoden tarpeeseen. 

“Asiantuntijan hankkiminen Tieran asiantuntijaverkostosta on usein nopeampaa, helpompaa, edullisempaa ja turvallisempaa kuin lähteä itse etsimään ja palkkaamaan asiantuntijaa tai itse kilpailuttamaan asiantuntijapalvelun hankkimista. Laajasta asiantuntijaverkostosta löytyy asiantuntija tehtävään kuin tehtävään”, kertoo palvelupäällikkö Marianne Prepula Tieralta. 

Helppo ja nopea tapa hankkia asiantuntija töihin 

“Kun asiantuntijaa tarvitaan, kannattaa olla Tieraan yhteydessä. Me lähdemme kartoittamaan asiantuntijatarpeen, määrittelemme yhdessä vaatimukset ja etenemme sen mukaisesti” Prepula kertoo. 

Ensisijaisesti sopivaa asiantuntijaa etsitään Tieran omien asiantuntijoiden joukosta. Jos sieltä ei sopivaa ja vapaana olevaa asiantuntijaa löydy, asiantuntijaa etsitään Tieran asiantuntijaverkostosta: 

  • Asiantuntija voidaan hankkia asiantuntijaverkostosta pienhankintana, jos palvelun oston arvo alittaa kunnan tai hyvinvointialueen hankintaohjeiden mukaisen kilpailutusrajan sekä kansallisen pienhankintarajan. 
  • Asiantuntija hankitaan minikilpailutuksena dynaamisen hankintajärjestelmän (DPS) kautta.  
  • Tieran valmiiksi kilpailuttamia sopimuksia voidaan myös hyödyntää, mikäli ne osuvat asiakkaan tarpeeseen. 

“Tieralla on loistava hankintatiimi, joka auttaa hankintaaan liittyvissä asioissa, ja kilpailutettavan aiheen substanssiosaaja, joka auttaa määrittelemään tarvekuvauksen kuten halutun asiantuntijan osaamisprofiilin”, Prepula kertoo. 

Asiantuntija on mahdollista hankkia myös Tieran valmiiksi kilpailuttamista asiantuntijapalveluista. 

“Esimerkiksi, jos tarvitaan hallinnollista tai teknistä projektipäällikköä, se voidaan hankkia valmiiksi kilpailutetun projektipäällikköpoolin kautta nopealla aikataululla”, Prepula kertoo. 

Muita valmiiksi kilpailutettuja asiantuntijapalveluita ovat muun muassa opetus- ja kasvatusalan asiantuntijapalvelut, jossa toimittaja on ReunamoEdu, sekä skenaario- ja strategiatyön asiantuntijapalvelut, jossa toimittajana on Capful. 

Maksat vain siitä mitä käytät 

Kilpailuttamisen jälkeen Tiera tarjoaa asiantuntijan käyttöön liittyvän jatkuvan palvelun. Se mahdollistaa, sen, että asiantuntijan hankkiminen Tieran kautta on kunnalle ja hyvinvointialueelle helppouden lisäksi myös turvallista. Tiera hoitaa kaikki asiantuntijan hankkimiseen liittyvän sopimushallinnan, toimittajahallinnan ja laskutuksen sekä varmistaa asiantuntijan osaamisen ja muut tilaajavastuuseen liittyvät asiat. 

“Asiakas tietää jatkuvassa palvelussa etukäteen, mitä asiantuntijan käyttö maksimissaan maksaa, ja maksaa käytöstä toteutuneen mukaan. Tämä tekee asiantuntijan käytöstä suhteellisen riskitöntä”, Prepula kertoo. 

Tieran asiantuntijaverkosto onkin huoleton ratkaisu kunnalle ja hyvinvointialueelle.  

“Laajasta verkostosta löytyy asiantuntija asiaan kuin asiaan, joten kysyä aina kannattaa”, Prepula kehoittaa. 

Seitsemän asiantuntijakoria 

Tieran asiantuntijaverkoston dynaamisessa hankintajärjestelmässä asiantuntijat on jaettu seitsemään asiantuntijakoriin: 

  • tietoturva ja tietosuoja, 
  • digitalisaation edistäminen, 
  • tiedolla johtaminen, analytiikka ja data-aineisto, 
  • projekti- ja hankehallinta, 
  • tietohallintojohtamisen kehittäminen, 
  • ohjelmistokehittäjä ja ketterät menetelmät, 
  • ICT-infran kehittäminen. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin selvitetään tarpeesi ja löydetään sopiva asiantuntija työhön. 

Marianne Prepula 
Palvelupäällikkö 
050 518 2007 
marianne.prepula@tiera.fi