toukokuu 2024

Kohtaamisia Sote ATK -päivillä

Tämän vuoden Sote ATK -päivät kokosivat Tampereelle yli 2400 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista. Mistä sitten vuoden 2024 Sote ATK-päivät oli tehty? Sitä kysyimme kohtaamisissa Tieran ständillä niin asiakkailta, toimittajilta kuin myös tieralaisilta. Teimme myös hyvää ja tarjosimme jäätelöt vähävaraisille tamperelaisille Tampereen evankelisluterilaisen seurakunnan ylläpitämän ruokapankin kautta.

Kymenlaakson hyvinvointialueen projektipäällikkö Minna Ahokas on tapahtumassa ensimmäistä kertaa. – Kymenlaakson hyvinvointialueella on tehty jälkihuollon digiasiakaspolku ja siitä pääsin ilokseni puhumaan seminaariin. Tapahtuman laajuus on yllättänyt. En tiennyt, että on näin iso tapahtuma.

Kysyimme Tieran Pauli Päivärinnalta ”Miksi hän osallistuu tapahtumaan?”  – Tapahtumassa saa nopeasti käsityksen ajankohtaisista asioista asiakkailta sekä toimittajilta. Pidän tärkeänä tuntea mahdollisimman monen ihan henkilökohtaisesti, ja hän jatkaa – Hyvinvointialueiden happivelka ja selviämistaistelu näyttäisi olevan henkisesti ohi. Katse on siirtymässä ilahduttavasti asiakkaisiin ja heidän palveluiden digitalisointiin. Pauli Päivärinta on ollut pitkään mukana sote-kuvioissa ja lopettanut Sote ATK -osallistumiskertojen laskemisen kymmenenteen kertaan. 

Toista kertaa tapahtumassa mukana oleva Tunstallin myyntijohtaja Jarkke Penttilä kiinnitti huomiota tapahtumaosallistujiin. – Tämän vuoden osallistujat vaikuttavat olevan fokusoituneempia ja heidän kanssaan käytyjen keskustelujen kautta pääsee paremmin kiinni ytimeen. Tämä on helppo tapa tavata asiakkaita ja miettiä huomista, ja onhan se paljon hauskempi nähdä kasvokkain.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hankepäällikkö Markus Lundell osallistuu tapahtumaan edellisvuoden kaltaisesti. –  Olen täällä tapaamassa kollegoita, verkostoitumassa ja tutustumassa uusiin erilaisiin ratkaisuihin. Tärkeä osa tapahtumaa on myös esityksien kuunteleminen ja ne ovatkin olleet innostavia.

– Ei riitä sormet eikä varpaat laskemaan, kuinka monta kertaa olen tapahtumassa ollut, naurahtaa ICT-arkkitehti Sami Ahokas Kymenlaakson hyvinvointialueelta ja jatkaa – Olen kuulemassa alan uusimmat tuulet ja verkostoitumassa sekä tapaamassa ja vahvistamassa vanhoja verkostoja. Ahaa-elämyksiä tullut esimerkiksi liittyen tekoälyyn ja sen hyödyntämiseen terveydenhuollossa. Ne inspiroivat miettimään lisää ja rakentamaan toteutuksia niidenkin osalta.

Tieran liiketoimintajohtaja Kati Penttilän tapahtuman toivelistalla oli hyviä asiakastapaamisia ja -kohtaamisia, sekä keskusteluja, kuin myös uusia tuttavuuksia niin asiakkaiden kuin toimittajien kanssa.

– Täällä tapaa potentiaalisia uusia asiakkaita kuin myös nykyisiä ja tulevia yhteistyökumppaneita. Paljon on porukkaa liikkeellä ja hyvällä fiiliksellä kuten aiemminkin, summeeraa tapahtumakonkari Procomp Solutionsin liiketoimintajohtaja Timo Mäntylä.

Google Cloudin julkissektorin myynnistä Petri Kanerva oli hakemassa innokkaita uudisraivaajia, jotka haluavat lähteä katsomaan eri vaihtoehtoja. – Hyviä keskusteluja on käyty eri puolen toimijoiden kanssa. Uskon, että Google pystyy tarjoamaan tosi mielenkiintoisen vaihtoehdon nykyiseen toimintaympäristöön ja mikä on kustannustehokkaampi sekä turvallisempi.

Tapahtuman ensikertalainen ja tuore Tieran palvelupäällikkö Kaisa Koskinen odotti kaikkein eniten ihmisten näkemistä. – Olen kuullut tapahtumasta etukäteen ja tunnelma täällä on tosiaankin ainutlaatuinen. Uutena tieralaisena minua inspiroi ihmisten hyvä fiilis, mikä tapahtumassa on ja näkyy. Elämme muuttuvassa maailmassa ja nyt kuulostellaan, miten se heijastuu sote-puolelle ja siihen mielenkiintoiset seminaaripuhujat antoivat ajatuksia, summeeraa Koskinen tapahtumaa.

Toukokuun helteet houkuttelivat nauttimaan ständillämme tarjotuista jäätelöistä. Olimme olleet hieman turhan optimisteja ja jäätelöitä jäi yli. Iloksemme saimme tässä yhteydessä tehdä hyvää ja tarjota jäätelöt vähävaraisille tamperelaisille Tampereen evankelisluterilaisen seurakunnan ylläpitämän ruokapankin kautta.

Kiitos suunnattomasti kaikille Tieran ständille vierailleille! Oli ilo kohdata!