elokuu 2023

Kesätöissä Tieralla

Meillä on tänä kesänä ollut seitsemän kesätyöntekijää. He työskentelivät IT-asiantuntijoina lähituessa ja käyttötuessa. Kesätyöntekijöiden työpäiviin on kuulunut asiakkaiden auttamista erilaisissa teknisissä ja muissa ongelmissa, neuvontaa, käytännön ongelmien ratkaisemista, laitteiden vaihtoja, päivittämistä ja asentamista sekä muita kuntien ja hyvinvointialueiden toimintaa helpottavia tehtäviä. Tässä jutussa pääset tutustumaan, millaista on olla Tieralla kesätöissä ja millaisia asioita kesätyöntekijät ovat päässeet tekemään.

Joonas työskenteli tänä kesänä lähituessa, asensi tietokoneita ja näyttöjä, vaihtoi asiakkaiden laitteita, kuljetti tavaroita paikoilleen ja auttoi yleisesti asiakkaitamme erilaisissa asioissa. Eniten hän kehuu työkavereita, vaihtuvia työympäristöjä ja laitteita.

”Täältä on hyvä ja helppo aloittaa ja saada monenlaista IT-osaamista. Työnantajana Tiera tarjoaa mahdollisuuden kehittää itseään. On ollut kivaa olla täällä kesätöissä ja toivon pääseväni tänne uudestaan ensi kesänä.”

Nea Karhu oli kesän IT-asiantuntijana käyttövaltuushallinnassa. Hän ratkaisi asiakkaiden tukipyyntöjä, jotka vaihtelivat erilaisista häiriöselvityksistä uusien työntekijöiden tunnusten luomiseen. Työtehtävät laajenivat kesän aikana luontevasti sitä mukaa kun Nea pääsi opettelemaan uutta. Erityisesti etätyö, joustavat työajat ja oma tiimi saa Nealta kiitosta.

”Tieralla saa paljon oppia IT-alan töistä ja se on hyvä paikka aloittaa, jos ei ole esim. aiemmin ollut alalla. Tieralla perehdytetään hyvin töihin ja oma tiimi ja esihenkilö tukevat oppimisessa ja työssä, vaikka ovatkin usein eri puolella Suomea. Tiera huomioi toiveesi ja on erittäin joustava työnantaja. Etätyöskentelyn lisäksi joustavat työajat mahdollistavat esimerkiksi sen, että kesätöiden ohessa ehtii nauttia myös kesästä.”

Marko kertoo, että mukava työpaikka ja ilmapiiri toivat hänet jo toista kesää kesätöihin lähitukeen Tieran Vaasan toimistolle. Hän vastaa asiakkaiden soittoihin, opastaa laitteiden ja ohjelmistojen käytössä, luo tunnuksia, resetoi salasanoja, etsii vikoja ja auttaa kuntien ja hyvinvointialueiden työntekijöitä ratkaisemaan työssään kohtaamia ongelmatilanteita.

”Etätyöstä tykkään todella paljon. Työkaverit ovat todella mukavia. Vaikka tieralaisia on ympäri Suomen, heihin voi aina ottaa yhteyttä ja kysyä apua. Olen onnistunut kehittämään oman rutiinin, mutta joka päivä tulee uutta vastaan.”

Käyttötuessa IT-asiantuntijana kesätöitä tehnyt Toni kehuu myös monipuolisia työtehtäviä, hyviä työntekijän etuja sekä etenemismahdollisuuksia. Hänen kesänsä on mennyt kotitoimistolla asiakkaiden puheluihin vastatessa ja auttaessa kuntien ja hyvinvointialueiden työntekijöitä. Hän tuli Tieralle kesätöihin hyvien työsuhde-etujen, erinomaisen ilmapiirin ja uuden oppimisen vuoksi.

”Työpäivät kuluvat mukavan nopeasti, kun tulee paljon puheluita. Parasta Tieralla on ollut osaavat ja kaikin puolin loistavat työkaverit, monipuolinen työ ja etätyömahdollisuus. Ensimmäisenä IT-alan työnä tämä on ollut todella positiivinen kokemus kaikin puolin. Työnaloittaminen kesän alussa sujui helposti ja työnteko on ollut mieluisaa. Suosittelen 5/5.”

Turun lähituessa kesän viettänyt Anton kertoo, että vaihtelevat ja monipuoliset työtehtävät saivat kesän menemään mukavasti. Pääasiassa Anton kertoo asentaneensa tietokoneita ja tehneensä elinkaarivaihtoja kaupungin laitteille. Hän kiersi myös kaupungin AV-suunnittelijan kanssa tekemässä tarvittavia toimenpiteitä kaupungin AV-laitteille ja auttoi kouluja muutoissa.

”Tieralla pääse tekemään konkreettisia asioita, jotka suoraan helpottavat muiden työntekoa. Sen lisäksi parasta on ollut esihenkilö ja tehtävien vaihtuvuus. Tieralla on rento ilmapiiri, kokeneet kollegat, joilta saa apua, hyvät edut ja merkityksellistä työtä.”

Simo vietti kesänsä IT-asiantuntijana käyttötuessa. Hän vastasi asiakkaiden soittoihin kotitoimistoltaaan, auttoi ongelmien ratkaisemisessa ja opasti ohjelmien sekä laitteiden käytössä. Simo kehuu erityisesti rentoa työilmapiiriä ja mukavia työkavereita, mahdollisuutta paikattomaan työhön ja sitä, että hän oppi paljon uutta kesän aikana.

”Tiera on moderni ja luotettava työnantaja. Töitä voi tehdä etänä ja työsuhde-edut ovat kattavia. Nautin erityisesti ePassin eduista ja risteilystä Turun saaristossa. Olen oppinut uutta ja kartuttanut kokemusta.”

Claudia oli kesätyöntekijänä Digiratkaisujen tukipalvelun IT-asiantuntijana. Hän muun muassa ratkaisi asiakkaiden tukipyyntöjä, kirjoitti ohjeita tietokantoihin ja loi ohjevideoita, teki uusia tunnuksia ja opasti asiakkaita.

”Tieralle kannattaa tulla kesätöihin, koska löytyy hyvät työkaverit, kannustava ilmapiiri, hyvä ja selkeä perehdytys tehtäviin. Aina on saanut kysyä kaikesta ja olen saanut tukea aina tarvittaessa. Olen sanut kokea olevani oikeasti osa tiimiä enkä vain pelkkä kesätyöläinen. En olisi parempaa ensimmäistä työpaikkaa voinut kuvitella saavani.”

Mico on työskennellyt tämän kesän IT-asiantuntijana Sipoon lähituessa. Hän on ratkaissut erilaisia asiakkaiden ongelmia, asennellut Chromebookeja koululaisille, vienyt laitteita ja korjaillut ongelmia eri puolilla Sipoota. Kiitosta saavat varsinkin mukavat ja asiantuntevat työkaverit, uusien asioiden  oppiminen joka päivä ja monipuoliset työtehtävät.

” Tieralla työskenteleminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden olla osa innovatiivista IT-organisaatiota. Työntekijät saavat monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti. Kesätöissä pääsee kokeilemaan käytännössä, miltä IT-alalla työskentely tuntuu ja oppimaan arvokkaita taitoja. Mikään työpäivistä ei ole ollut samanlainen kuin edellinen.”

Kesän tieralla viettäneiden kokemus on, että hommiin pääsee hyvin käsiksi vaikkei olisi aiempaa kokemusta IT-alalta. He saivat hyvän perehdytyksen tehtäviinsä ja oppivat nopeasti ratkomaan tukipyyntöjä ja käytännön ongelmia. Kesätyöntekijät korostavat, että kesän aikana oppi paljon monipuolisesta ICT-alasta ja sai paljon uutta osaamista. Lähes kaikki kehuvat sujuvaa paikatonta työskentelyä, monipuolisia työtehtäviä, mukavia työkavereita ja välitöntä, helposti lähestyttävää tunnelmaa.

Kiitokset kaikille kesätyöntekijöille! Oli ilo työskennellä yhdessä.