Uutiskirje 8/2017

Pori liittyi Tieraan – jo kolmas omistajaksi tänä vuonna tullut maakunnan keskuskaupunki

Porin kaupunki merkitsi kesän aikana Kuntien Tiera Oy:n osakkeita ja on näin ollen jo kolmas Tieran omistajaksi tänä vuonna tullut maakunnan keskuskaupunki Tampereen ja Oulun lisäksi.

ICT-yksikön päällikkö Heikki Haaparannan mukaan Pori hakee Tierasta kehittämisyhtiötä, jonka avulla voidaan toteuttaa yhteistyöhankkeita muiden samankaltaisia kehityskohteita omaavien kuntien kanssa.

- Kuntakenttä on yhden historiansa suurimman muutoksen edessä ja nämä muutokset yhdessä nopean teknologisen kehityksen ja digitalisaation kanssa luovat sekä epävarmuutta että uusia mahdollisuuksia. Kehittämisen kannalta on välttämätöntä, että kehitystyötä pystytään tekemään riittävän laaja-alaisesti myös valtakunnallisten kehittämiskumppaneiden kanssa.

Porissa nähdään, että Tiera on väline kansallisten kehittämishankkeiden toteuttamiseen, mutta välittömät hyödyt yhteistyöstä saadaan valmiita ICT-ratkaisuja hyödyntämällä. Päätös mm. Tiera Tiedonhallinnan hankinnasta on jo tehty ja projekti käynnistyy syyskuussa.

Lue koko uutinen tästä >>

 

PSOP-järjestelmä on valmis ratkaisu valinnanvapauden toteuttamiseen sote-uudistuksessa

Tiera toimii kuntien ja maakuntien kumppanina toimintaympäristön muutoksessa. Tiera mahdollistaa valmiiksi kilpailutettujen kansallisten ICT-ratkaisujen hyödyntämisen muutoksen toteuttamisessa.

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP) on yksi esimerkki valmiista ratkaisusta. Sen avulla uusissa maakunnissa voidaan toteuttaa sote-uudistuksen myötä laajenevaa valinnanvapautta.

- PSOP-järjestelmä helpottaa palvelujen vertailtavuutta ja tukee valinnanvapautta jo nyt, ja sen käyttö on helposti laajennettavissa. Järjestelmä on kuntatoimijoiden ehdotus valtakunnalliseksi ratkaisuksi sosiaali- ja terveyspalveluiden toteuttamiseen palveluntuottajien ja itse palveluiden hallinnoinnin osalta sote-uudistuksessa. Ottamalla järjestelmän käyttöön ennen sote- ja maakuntauudistuksen tuloa kuntatoimija voi varmistaa toiminnan jatkuvuuden ja helpottaa muutoksen läpivientiä, kertoo palvelusta vastaava Sari Koljonen Tierasta.

Lue lisää ja katso mitä hyötyjä valmiin ratkaisun käyttöönotosta on >>

 

Maakuntien tukipalvelut -seminaari keräsi Finlandia-taloon 16 maakuntaa ja 90 asiantuntijaa

Tiera järjesti 30.8.2017 yhteistyössä Istekin, Taitoan ja Provincian (ent. Calpro) kanssa Maakuntien tukipalvelut -seminaarin, jossa muutosvalmistelijoille ja työssä mukana oleville asiantuntijoille tarjottiin valmiita ratkaisumalleja tukipalveluiden rakentamiseksi maakunnassa.

Päivä herätti suuren kiinnostuksen. Mukana oli 18 maakunnasta 16, osallistujia oli kaiken kaikkiaan 90. Puheenvuorot kuultiin mm. VM:n muutosjohtaja Pauli Harjulta, Keha-keskuksen johtaja Mikko Salmenojalta sekä asiakaspuheenvuorot maakuntien tukipalvelujen käynnistämisestä Tampereen hallintojohtaja Heli Hirvelältä, Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkoselta, Varsinais-Suomen muutosjohtaja Antti Parpolta ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ICT-vastuuvalmistelija Juhani Heikalta.

Tilaisuuden yhteenvetona todettiin, että maakunnissa on tahtotilaa ja tekemisen meininkiä, mutta nyt tarvitaan ennen kaikkea päätöksiä. Valmistelut ovat käytännössä hyvin eri vaiheissa eri maakunnissa ja yhteistyöllä on erittäin merkittävä rooli muutoksen toteuttamisessa. Valmiita ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä tulee levittää ja hyödyntää.

Tilaisuuden yhteenveto ja puheenvuorojen tallenteet julkaistaan lähiaikoina verkkosivuillamme.

 

Tieralla hyvä tammi-kesäkuun tulos

Tieran liiketoiminta on kehittynyt vuoden 2017 aikana suunnitelmien mukaan ja yrityksen kannattavuus oli tammi-kesäkuussa hyvää tasoa. Liikevaihto oli budjetoidusti lähes 13 M€, käyttökate 10 % tasolla ja tulos 0,7 M€ eli noin 6 % liikevaihdosta.

- Tuloksentekokykymme on parantunut vuoden takaisten tervehdyttämistoimenpiteiden ansiosta. Alkuvuoden tuloksemme toteutui 0,3 miljoonaa euroa budjetoitua parempana ja 1,4 miljoonaa euroa edellisen vuoden vastaavaa ajankohtaa parempana. Vuodelle 2017 yhtiössä on budjetoitu positiivinen tulos, toimitusjohtaja Jyrki Halttunen sanoo.

 

 

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn