Uutiskirje 6/2017

Oulun kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n uusin omistaja

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi 22.5.2017 pidetyssä kokouksessaan päätösesityksen, jonka mukaan kaupunki merkitsee Kuntien Tiera Oy:n osakkeita. Kaupungin tavoitteena on ennen kaikkea tehdä kehittämisyhteistyötä muiden suurten kaupunkien kanssa mm. hallinnon ratkaisujen digitalisointiin ja älykkäiden kaupunkien tulevaisuuden ratkaisujen kehittämiseen liittyen.

- Maakuntauudistus muuttaa kuntasektorin rakenteita ja tulevaisuuden kuntien toimintojen kehittäminen edellyttää tiivistä yhteistyötä keskeisten edelläkävijäkaupunkien kanssa. Olemme rakentaneet kansallisia yhteistyöverkostoja erityisesti kuuden suurimman kaupungin, Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen ja Turun kanssa, mutta yhteistyötä on tähän asti tehty lähinnä erilaisten kansallisten hankkeiden muodossa, taustoittaa Oulun kaupungin tietohallintopäällikkö Juhani Heikka päätöstä.

Suuret kaupungit tunnistivat tarpeen kehittämisyhteistyön tiivistämiselle ja toteuttamiselle pysyvämmässä rakenteessa, jonka avulla voidaan hallita kehitettyjen ratkaisujen jatkokehittäminen ja levittäminen laajempaan käyttäjäyhteisöön.

- Keskeisimmistä kehittäjäkumppaneistamme Espoo, Turku ja Tampere ovat jo Tieran omistajia. Kävimme yhteistyökeskusteluja alkuvuoden aikana ja totesimme, että jatkoyhteistyö edellyttää Tieran osakkaaksi liittymistä. Näemme, että kaupungin mahdollisuudet hyötyä Tieran yhteistyöverkostosta ovat merkittävät, Heikka sanoo.

Lue juttu kokonaisuudessaan tästä >>
 

Tiera tukee kuntia ja maakuntia toimintaympäristön muutoksessa

Sote- ja maakuntauudistukseen liittyvät kysymykset pyörivät nyt kaikkien kuntaorganisaatioiden mielissä. Kunnat ja maakunnat ovat aktivoituneet kevään aikana, mikä on näkynyt positiivisesti myös Tieran arjessa.

- Meillä on parhaillaan käynnissä aktiviteetteja kaikissa 18 maakunnassa. Tällä hetkellä kentällä etsitään ennen kaikkea talous- ja henkilöstöhallinnon sekä ICT-tukipalveluihin soveltuvia ratkaisuja, kertoo Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen.

- Usein aloitamme työt kunnan ja maakunnan toimintatapojen kuvaamisella, joka johtaa ehdotusten laatimiseen tulevaisuuden kuntien tietohallinnon organisoinnista ja palvelutuotannon järjestelyistä. Jos oman kunnan tai maakunnan tilanne muutoksen osalta mietityttää, on helpoin tapa lähteä liikkeelle tekemällä ICT-selvitys yhdessä Tieran kanssa.

Lue miten valmiiksi kilpailutetut palvelut auttavat toiminnan kehittämisessä ja tuovat joustoa muutoksessa >>

 

Osallistu Ota kiinni valmisteluaikataulusta - Näin toteutat maakuntasi tukipalvelut -seminaariiin 30.8.2017

Maakunnissa kiritään nyt sote- ja maakuntauudistuksen aikataulua kiinni. Uusimuotoisen toiminnan alkaessa vuonna 2019 käytössä tulisi olla jo valmiit perusjärjestelmät. Toiminnan jatkuvuuden turvaamisessa auttavat johtavien inhouse-yhtiöiden valmiit ratkaisut.

Tiera, Taitoa, Calpro ja Istekki järjestävät yhteistyössä 30.8.2017 klo 9-16 Finlandia-talossa Maakuntien tukipalvelut -seminaarin, jossa muutosvalmistelijoille ja työssä mukana oleville asiantuntijoille tarjotaan valmiita ratkaisumalleja tukipalveluiden rakentamiseksi maakunnassa seuraavan 18 kuukauden aikana.

Seminaari on suunnattu maakuntien johdolle ja päättäjille, muutosjohtajille ja sairaanhoitopiirien sekä keskuskuntien hallinto-, talous-, henkilöstö- ja tietohallintojohtajille.

Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 21.8.2017 mennessä >>

 

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmää esitetään Kelalle osaksi asiakkaan valinnanvapauden arkkitehtuuria

Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kymenlaakson sote-muutosjohtajat sekä Helsinki, Espoo, Tampere, Oulu, Vantaa, Turku ja Kouvola ovat Tieran tuella valmistelleet esityksen tietojärjestelmäyhteistyöstä Kelan ja tulevien maakuntien välillä asiakkaan valinnanvapauden vaatimien ICT-ratkaisujen toteuttamiseksi.

Allekirjoittaneet edelläkävijäkunnat ja maakuntien sote-muutosjohtajat esittävät Kelalle Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän (PSOP) hyödyntämistä osana sote-ja maakuntauudistuksen asiakkaan valinnanvapauden arkkitehtuuria.

Esityksen allekirjoittaneessa PSOP-ryhmittymässä on mukana viisi maakuntaa, joiden yhteenlaskettu asukasmäärä on 3,2 miljoonaa kansalaista. Lisäksi allekirjoittajina on seitsemän edelläkävijäkaupunkia, joiden yhteenlaskettu asukasmäärä on 1,8 miljoonaa kansalaista.

PSOP-ryhmittymä näkee, että sote-palveluiden jatkuvuuden varmistamiseksi on muutoksen toimeenpanon yhteydessä tukeuduttava mahdollisimman laajasti valmiisiin, toimiviin ja jo käytössä oleviin ICT-ratkaisuihin. PSOP-ryhmittymä katsoo, että Kela-yhteistyö on ratkaisevan tärkeä kansallisen asiakkaan valinnanvapausarkkitehtuurin toteuttamiseksi sote- ja maakuntauudistuksen vaatimassa aikataulussa ennen vuotta 2019. Edelläkävijät ehdottavat, että yhteistyö tulisi käynnistää välittömästi.

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn