Uutiskirje 11/2017

Pohjois-Pohjanmaan liitto merkitsi Tieran osakkeita: Nyt mukana puolet maakuntaliitoista

Sote- ja maakuntauudistuksen keskeisimpiä kokonaisuuksia on tulevan maakunnan ICT-ratkaisut. Pohjois-Pohjanmaan liitto valmistelee näitä yhdessä alueen kuntien ja kuntayhtymien kanssa. Jatkovalmistelun ja käynnistettävien kehityshankkeiden tueksi tarvitaan monipuolista ICT-asiantuntijuutta sekä muutoksen apuna hyödynnettäviä sopimuksia ja ICT-toimittajia.

- Tiera on kuntien ja kuntayhtymien yhteinen kehitysalusta ja inhouse-yhtiö, jonka kautta saamme nopealla aikataululla käyttöömme asiantuntijoita sekä kilpailutettuja toimittajia ja ratkaisuja valmistelu- ja kehitystyön edistämiseksi, sanoo Juhani Heikka, Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ICT-vastuuvalmistelija.

Valmiita ratkaisuja koko maakunnan hyödyksi

Pohjois-Pohjanmaan alueen kuntatoimijat ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä Tieran kanssa. Lähes kaikki alueen kuntatoimijat ovat yhtiön osakkaita. Oulu on mm. yksi palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän (PSOP) kehittäjäkaupungeista. Valtakunnallinen Parasta palvelua -toimintamalli ja sitä tukeva palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä on yksi ratkaisu, jonka laajentamista koko maakunnan käyttöön selvitetään jatkovalmistelussa.

- Valinnanvapaus mallia ja lakeja vielä valmistellaan, mutta PSOP-ratkaisun avulla voitaisiin hoitaa ainakin henkilökohtaisen budjetin sekä palvelutuottajaksi hakeutumisen prosessit siirtymäkaudella. Näin alue pääsisi liikkeelle valinnanvapausasioiden valmistelussa ja kokeluissa, Heikka toteaa.

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän piirissä on jo 2,3 miljoonan ihmisen väestöpohja, ja tilityksiä järjestelmän kautta maksetaan vuosittain yli 200 miljoonaa euroa.

- Käyttäjinä on 21 kuntatoimijaa, jotka ovat myös ehdottaneet palvelua sote-uudistuksen valtakunnalliseksi ratkaisuksi sote-palveluiden toteuttamiseen palveluntuottajien ja itse palveluiden hallinnoinnin osalta. Ottamalla järjestelmän käyttöön ennen uudistuksen tuloa kuntatoimija voi varmistaa toiminnan jatkuvuuden ja helpottaa muutoksen läpivientiä, sanoo Tieran sote- ja kuntaratkaisujen johtaja Kari Hyvönen.

Pohjois-Pohjanmaan liitto on 9. Tieran omistajaksi liittynyt maakuntaliitto ja sen mukaantulo Tieran verkostoon vahvistaa yrityksen asemaa maakunnallisena toimijana.

- Tämä on tavoitteemme, että olemme valmiiden ratkaisujemme ansiosta merkittävä toimija maakuntien sote-palveluiden järjestäjän ja tuottajien tietojärjestelmissä. PSOP mahdollistaa valinnanvapauden toteuttamisen ja toiminnanohjausjärjestelmämme valmiin ratkaisun maakunnan ydintoimintojen sekä tahe-palveluiden johtamiseen ja ohjaamiseen, lisää Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen.

Pohjois-Pohjanmaan liiton lisäksi Tieran uusia omistajia ovat Lempäälän, Vesilahden ja Pomarkun kunta, Oriveden kaupunki ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia.

 

3 askelta moderniin, paperittomaan hallintoon -seminaari 13.12.2017

Nyt jos koska on oikea aika ottaa ensimmäiset askeleet kohti modernia, paperitonta hallintoa ja tehdä se alusta alkaen oikein.

Jos organisaatiossanne etsitään tehokkaampia tapoja hallinnon prosessien toteuttamiseen tai päätöksenteon digitalisointi on ajankohtaista, ilmoittaudu mukaan Tieran ja Fujitsun yhteistyössä järjestämään seminaarin.

13.12. Finlandia-talossa käydään case-esimerkkien avulla läpi kolme konkreettista askelta modernin hallinnon toteuttamiseen. Suomen kuntakentällä on jo useita esimerkkejä onnistuneista sähköisen asianhallinnan ja tiedonhallintaprosessien käyttöönotoista. Tule kuulemaan lisää ja hakemaan konkreettiset vinkit ja työkalut oman organisaatiosi hallinnon modernisointiin.

Katso tilaisuuden tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan >>

 

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn