Venni-väestöennustemalli

Venni kertoo väestökehityksen suunnasta ja auttaa palvelutarpeen arvioinnissa

Kunnat tarvitsevat aiempaa enemmän päätöksentekonsa tueksi ajantasaista ja jäsenneltyä tietoa. Venni on ennustemalli väestökehityksen ja väestön alueellisen jakaantumisen ennakointiin.

Ennustemalli on kustannustehokas ja helppokäyttöinen ratkaisu, joka jäsentää datamassoista visualisoitua ja käyttäjäystävällistä tietoa kunta- ja palvelusuunnittelun tueksi. Vennin avulla voidaan rakentaa nopeasti erilaisia ennusteita ja skenaarioita väestökehityksestä ja alueellisesta palvelutarpeen kehityksestä. Venni perustuu Tilastokeskuksen väestötilastotietoon. Se mahdollistaa monipuolisen ja tarkan väestöennusteen teon, analysoinnin, esittelyn ja jakelun nopeasti ja kätevästi. Ratkaisu toimii niin kunnan päättäjien kuin suunnittelijoiden johtamis- ja suunnitteluvälineenä.

Palvelun avulla voidaan esimerkiksi ennakoida kuinka paljon kunnassa on veronmaksajia 20 vuoden kuluttua tai mikä on hoitohenkilökunnan tarve 10 vuoden kuluttua, tai minne uusi päiväkoti tulisi rakentaa. Vennin avulla voidaan lisäksi varmistaa, että kaikkien kunnan toimialojen suunnitelmat perustuvat samoille pohjatiedoille.

Väestöennustemalli on jo mm. Lohjan, Lahden, Tuusulan, Keravan, Nurmijärven, Järvenpään ja Hyvinkään käytössä. Tiera tarjoaa palvelun omistajilleen yhteistyössä Tiedon kanssa, ja kunnilla on mahdollisuus nyt myös kokeilla palvelua veloituksetta puolen vuoden ajan.

Lue lisää kokeilukäytöstä >>

Katso myös miten Lohjan aluekehitystä ohjataan tulevaisuuden ennusteilla >>

 

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn