Edison Oppimisalusta

Tieran Edison-oppimisalusta on suunniteltu tukemaan koulujen opetusta ja oppimista.

Sähköisen oppimisalustan etusivulla on personoitava ja muokattava työpöytä, joka kokoaa käyttäjän sovellukset ja dokumentit yhteen näkymään. Pedagogiset toiminnallisuudet on koottu kurssi- ja oppituntityökalujen taakse.

Helppokäyttöinen palvelu on modulaarinen ja sen toiminnallisuuksia voidaan laajentaa asiakkaiden tarpeiden mukaan rajattomasti. Päätelaiteriippumaton oppimisalusta on kaksikielinen (suomi ja ruotsi) ja se soveltuu käytettäväksi aina esiopetuksesta lukioon asti.

Palvelun toiminnallisuudet 1. vaiheessa:
  • Henkilökohtainen, personoitava työpöytä
  • Kurssi- ja oppituntityökalu
  • Oppimateriaalit (kuntien sopimusten mukaan)
  • Omien materiaalien ja tiedostojen jakaminen
  • Aikapohjainen suunnittelu
  • Keskustelualue

Oppimisalustaan on integroitu mm. Moodle, Microsoft Office 365 -ohjelmat ja Google Apps,  Wilma-viestintäjärjestelmä ja Primus-oppilashallinto sekä Helmi-viestintäjärjestelmä ja oppilashallinto.

Sähköinen oppimisalusta on Kuuma-kuntien ja Lohjan sekä Espoon ja Vaasan yhteistyönä kehittämä palvelu, joka on otettavissa käyttöön kaikissa Tieran omistajakunnissa elokuusta 2014 alkaen.
 

Avoin lähdekoodi mahdollistaa kustannustehokkaan kehittämisen

Palvelu on toteutettu avoimen lähdekoodin teknologioilla, jonka ansiosta mm. eri toimijat voivat tulevaisuudessa tuottaa uusia toiminnallisuuksia ja sisältöä oppimisalustaan, ja ratkaisut saadaan kuntien näkökulmasta yhdistettyä tarkoituksenmukaiseksi kokonaisuudeksi. Myös kaupallisten tuotteiden liittäminen alustaan on mahdollista.

Edison-oppimisalusta on osa laajempaa Tieran opetuspalveluiden kokonaisuutta, jonka tavoitteena on kehittää koulujen toimintakulttuuria erilaisten sähköisten työkalujen ja palveluiden avulla.

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn