Tiera Pilveen siirretty palvelinkapasiteetti tuo kustannussäästöjä Hämeenlinnassa

Palvelinten hallinta- ja valvontapalvelujen tilaaminen Tieralta lisää järjestelmien toimintavarmuutta. Kustannushyödyt taas lisääntyvät sitä mukaa kun uusia toimintoja siirretään kilpailutetun teknologian piiriin.

Tiera Pilvi on nykyaikainen pilvipalvelukokonaisuus, joka mahdollistaa palvelinten, verkkoyhteyksien, työasema- ja tallennustilakapasiteetin, palvelualustojen ja ohjelmistokokonaisuuksien hallinnon ulkoistamisen pilveen.

Palvelukokonaisuus joustaa asiakkaan tarpeiden mukaan, ja kulut määräytyvät palvelujen käytön pohjalta. Monipuolinen palveluvalikoima yhtenäistää kuntatoimijoiden infrapalvelujen hallintamalleja ja tukee kustannustehokasta digitalisaatiota. Kunnat voivat suunnata omia resurssejaan omiin ydintehtäviinsä, kun esimerkiksi palvelin- ja palvelualustaratkaisut hankitaan ulkoistetusti luotettavalta sopimuskumppanilta.

Hämeenlinnassa kaupungin palvelinkapasiteetti  siirrettiin Tiera Pilveen helmikuun 2017 alussa solmitulla sopimuksella. Edellinen palvelusopimus ja sen mukainen hinnoittelu alkoivat olla jo vanhentunutta. Konesalikapasiteetin kilpailutus oli jo vireillä, kun Hämeenlinna ja sen kumppanina toiminut

KuntaPro tutustuivat Tieran Pilviratkaisuihin. Tiera Pilvi on valmiiksi kilpailutettu ja kattava kokonais-ratkaisu, joten siihen oli helppo päätyä.

– Toivoimme Tieran Pilviratkaisuilta ennen kaikkea hyvää laatua ja toimivuutta sekä muutosten hallittua läpivientiä. Tieralta ostetun palvelinkapasiteetin keskeisin konkreettinen etu meille on kustannus-tehokkuus, summaa Hämeenlinnan tietohallintojohtaja Jouni Jäkkö.
 

”Tiera Pilvi on joustava kokonaispaketti. Valmiiksi kilpailutettu ratkaisu säästää sekä rahaa että aikaa.”

 

Ratkaisun käyttöönotto eteni Hämeenlinnassa sujuvasti. Uusia palvelimia on voitu tilata Tieralta helmikuusta 2017 lähtien, ja kaikki palvelimet siirtyivät uuden sopimuksen piiriin maaliskuun alussa. Jatkotoimenpiteinä luvassa on palvelimien uusimista ja siirtämistä osaksi kilpailutettua teknologiaa, minkä myötä kustannussäästöjen odotetaan kasvavan edelleen.

– Jatkossa virtuaalipalvelimia pystytään oletettavasti tilaamaan nopeallakin aikataululla, mikä sekin on yksi ratkaisun hyödyistä. Etenemme luottavaisin mielin ja uskomme, että Tiera on hyvä kumppani infraratkaisujen järjestämiseen.

 

Kiinnostuitko? Kysy lisää ja liity Tiera Pilveen!

Timo Holma
liiketoimintapäällikkö
044 264 9710 / timo.holma(@)tiera.fi

Arja Fodstad
myyntijohtaja, Infrapalvelut
050 523 2213 / arja.fodstad(at)tiera.fi

Mikko Raita
myyntipäällikkö, Infrapalvelut
040 068 8236 / mikko.raita(at)tiera.fi

 

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn