Edison ja Edustore auttavat uuden opetussuunnitelman toteuttamisessa

Kevät etenee hurjaa vauhtia ja kuntien sivistystoimilla on edessään pian jo myös uuden lukuvuoden budjetointi ja suunnittelu. Opetusalan ammattilaiset kokoontuvat 6.-7.4. Hämeenlinnassa järjestettäville ITK-päiville kuulemaan alan ajankohtaisista aiheista ja palveluista. Myös Tieran ja omistaja-asiakkaiden yhteistyössä kehittämät, digitaalista oppimista ja opettamista tukevat Edison- ja Edustore-palvelut ovat mukana messuilla.

- Ensi lukuvuotta suunniteltaessa kannattaa pitää mielessä jo valmiit ratkaisut, jotka kunnat ja eritoten opettajat ovat yhteistyössä kehittäneet ja käyttöönottaneet. Palvelut on valmiiksi kunnille kilpailutettu ja ne tukevat uuden opetussuunnitelman toteuttamista, kertoo Tieran opetuspalveluista vastaava liiketoimintapäällikkö Tuija Manninen.

 

Oppimisalusta ja sähköiset sisällöt mahdollistavat yhteisöllisen oppimisen

Edison-oppimisalusta koostuu sähköisestä työpöytä-ratkaisusta sekä oppimisympäristöstä. Työpöytä kokoaa käyttäjän eri sovellukset samaan paikkaan, josta ne on käytettävissä helposti kertakirjautumisella.

Oppimisalusta mahdollistaa taas yhdessä tekemisen ja oppimisen. Sen avulla voi mm. luoda kursseja ja oppitunteja, joissa materiaalit ja tehtävät on koottu samaan paikkaan ja niistä voi keskustella kurssi- tai oppituntikohtaisissa keskusteluhuoneissa. Myös tehtävien palautus onnistuu alustan kautta.

- Edison on jo 23 kunnan käytössä ja sillä on 88 766 käyttäjää. Palvelua kehitetään jatkuvasti kuntien eli palvelun käyttäjien ohjauksessa, Manninen sanoo.

Edustore, eli sähköisten oppimateriaalien hankintakanava, tuo opettajien ja oppilaiden käyttöön 27 eri toimittajan sähköiset oppimateriaalit, sisällöt ja sovellukset ilman erillistä kirjautumista käytössä olevan oppimialustan kautta. 

- Palvelu sisältää noin 600 tuotetta esiopetuksen, perusopetuksen, lukion, ammattikoulutuksen ja maahanmuuttajaopetuksen käyttöön valmiiksi kilpailutettuna. Edustoren piirissä on 45 % Suomen perusopetuksesta, ja palvelu on käytössä n. 243 000 opettajalla ja oppilaalla.

 

Oppimateriaalien ja laitteiden hankkiminen on nyt aiempaa helpompaa ja edullisempaa

Edustoressa materiaaleja voi koekäyttää opettajan valinnan mukaan ja opettajat voivat tehdä hankintaehdotuksen rehtorille järjestelmän kautta. Hankintoja on myös aiempaa helpompi hallita.

- Palvelu mahdollistaa sähköisten sisältöjen käytön tilastoinnin ja kunnat saavat ostamistaan sisällöistä yhden laskun, mikä vähentää käsiteltävien laskujen määrää. Myös käyttäjäkohtainen lisenssihankinta alentaa kustannuksia verrattuna kunta- tai koulukohtaisiin lisensseihin, Manninen jatkaa.

Edison ja Edustore tekevät digitaalisesta oppimisesta ja opettamisesta aiempaa tehokkaampaa, mutta palvelut auttavat myös kuntien sivistystoimen päättäjiä budjetoinnin ja talouden näkökulmasta.

- Molempia palveluja voi kokeilla maksuttomasti, jolloin pääsee näkemään konkreettisesti miten palvelut toimivat ja mitä etuja ne tuovat sekä käytännön koulutyöhön että sivistystoimen päättäjille, Manninen sanoo.

Opetuspalveluiden lisäksi Tieran omistajat voivat liittyä maksuttomasti Tiera Verkkokaupan käyttäjiksi. Palvelun kautta kunnat voivat hankkia tarvitsemansa laitteet valmiiksi kilpailutettuna suoraan verkkokaupasta.

- Verkkokauppaan on tuotteistettu valmiiksi eri toimialoja palvelevat tuotekokonaisuudet ja sivistystoimen hankittavissa ovat tavallisten IT-laitteiden ja -palveluiden lisäksi myös Virtual reality (VR)-, robotiikka-, 3D- ja AV-laitteet.

 

Tule tutustumaan opetuspalveluihimme ja Tiera Verkkokauppaan 6.-7.4.2017 järjestettävillä ITK-päivillä Hämeenlinnassa!
Järjestämme mielellämme myös palvelujen demoja ja käyttökokemuksia voi tiedustella lisäksi palveluja jo käyttäviltä kunnilta.

Voit osallistua myös Tiera Verkkokauppa -roadshow tilaisuuksiin Turussa 25.4. ja Tampereella 27.4. >>

 

Lisätietoja:

Tuija Manninen
liiketoimintapäällikkö, Kuntien Tiera Oy
tuija.manninen(at)tiera.fi / 044 040 4217

www.edison.fi ja www.edustore.fi

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn